Antylskie racuchy z dorsza

Strona startowa
Antylskie racuchy z dorsza, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne
 
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Antylskie racuchy z dorsza

 

Składniki:

60 dag filetów

5-6 ząbków czosnku

duża cebula

łyżeczka suszonego tymianku

płaska łyżeczka cukru

3-4 szklanki mÄ…ki

4 dag drożdży

pół szklanki ciepłego mleka i przegotowanej wody

olej do smażenia

po pół łyżeczki mielonego pieprzu

Jarzynka WINIARY

 

Roztarte z cukrem i mlekiem drożdże odstaw na kilka minut w ciepłe miejsce. Drobno posiekany czosnek utrzyj z Jarzynką, pieprzem i tymiankiem. Rybę i cebulę zmiel w maszynce i wymieszaj z czosnkiem.

 

Do miski przesiej mąkę i powoli wlewaj drożdże oraz wodę, stale mieszając, aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Wówczas dodaj mieloną rybę i całość dokładnie wymieszaj na jednolitą, gładką masę. Miskę przykryj czystą ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu na 1-2 godziny.

 

Na patelni mocno rozgrzej olej i kładź łyżką ciasto w kształt niewielkich racuszków, które należy smażyć z obu stron na złoty kolor.

 

Do tego dania pasują zarówno surówki, jak i sosy.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rumian.htw.pl
  •  
     
    Linki
     
     
       
    Copyright © 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates