[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Antylskie racuchy z dorsza  Składniki: 60 dag filetów 5-6 ząbków czosnku duża cebula łyżeczka suszonego tymianku płaska łyżeczka cukru 3-4 szklanki mąki 4 dag drożdży pół szklanki ciepłego mleka i przegotowanej wody olej do smażenia po pół łyżeczki mielonego pieprzu Jarzynka WINIARY  Roztarte z cukrem i mlekiem drożdże odstaw na kilka minut w ciepłe miejsce. Drobno posiekany czosnek utrzyj z Jarzynką, pieprzem i tymiankiem. Rybę i cebulę zmiel w maszynce i wymieszaj z czosnkiem.  Do miski przesiej mąkę i powoli wlewaj drożdże oraz wodę, stale mieszając, aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Wówczas dodaj mieloną rybę i całość dokładnie wymieszaj na jednolitą, gładką masę. Miskę przykryj czystą ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu na 1-2 godziny.  Na patelni mocno rozgrzej olej i kładź łyżką ciasto w kształt niewielkich racuszków, które należy smażyć z obu stron na złoty kolor.  Do tego dania pasują zarówno surówki, jak i sosy. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plrumian.htw.pl
|