Ambasador ale trochÄ™ inaczej i ...

Strona startowa
Ambasador ale trochÄ™ inaczej i jest PRZEPYSZNY, Przepisy
 
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Ambasador ale trochÄ™ inaczej i jest PRZEPYSZNY

 

Składniki

BISZKOPT:szklanka mÄ…ki tortowej; 6 jaj; szklanka

cukru; torebka kisielu cytrynowego

; płaska łyżeczka proszku do pieczenia
MASA: 2 kostki masła; półtorej szklanki cukru; 7 żółtek; 3 szklanki mleka; 2 opakowania budyniu waniliowego; 2-3 łyżki kakao; gorzka czekolada; po 10dag rodzynek i orzechów(niekoniecznie); puszka brzoskwiń

 

 

Biszkopt: jaja ubic z cukrem na parze. Mąkę, kisiel i proszek do pieczenia przesiać przez sito i wymieszać widelcem z masą jajeczną.Ciasto wylać do dużej tortownicy lub blachy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą. PIec około 40 min w temp 180-190oC
Masa: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem. Rozmącić żółtka, rozprowadzić pozostałym zimnym mlekiem i wymieszać z budyniem. Wlać do gotującego się mleka

cienką strużką cały czas mieszając. Gdy budyń się zagotuje i zgęstnieje, zdjąc z ognia i ostudzić. Maslo utrzeć na puch i wciąż ucierając dodawac po łyżce zimnego budyniu. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, rodzynki i pół tabliczki gorzkiej czekolady

pokrojonej w drobną kostkę i wymieszać. Do drugiej części masy włozyć pokrojone brzoskwinie i posiekane orzechy, Nasączyć biszkopt sokiem z brzoskwiń. Równą warstwą rozsmarować najpierw ciemny krem a potem jasny. Pozostała czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto. Wstawic do lodówki na ok 8 godz. SMACZNEGO

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rumian.htw.pl
  •  
     
    Linki
     
     
       
    Copyright © 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates