[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Ambasador ale trochę inaczej i jest PRZEPYSZNY  Składniki BISZKOPT:szklanka mąki tortowej; 6 jaj; szklanka cukru; torebka kisielu cytrynowego ; płaska łyżeczka proszku do pieczenia MASA: 2 kostki masła; półtorej szklanki cukru; 7 żółtek; 3 szklanki mleka; 2 opakowania budyniu waniliowego; 2-3 łyżki kakao; gorzka czekolada; po 10dag rodzynek i orzechów(niekoniecznie); puszka brzoskwiń   Biszkopt: jaja ubic z cukrem na parze. Mąkę, kisiel i proszek do pieczenia przesiać przez sito i wymieszać widelcem z masą jajeczną.Ciasto wylać do dużej tortownicy lub blachy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą. PIec około 40 min w temp 180-190oC Masa: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem. Rozmącić żółtka, rozprowadzić pozostałym zimnym mlekiem i wymieszać z budyniem. Wlać do gotującego się mleka cienką strużką cały czas mieszając. Gdy budyń się zagotuje i zgęstnieje, zdjąc z ognia i ostudzić. Maslo utrzeć na puch i wciąż ucierając dodawac po łyżce zimnego budyniu. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, rodzynki i pół tabliczki gorzkiej czekolady pokrojonej w drobną kostkę i wymieszać. Do drugiej części masy włozyć pokrojone brzoskwinie i posiekane orzechy, Nasączyć biszkopt sokiem z brzoskwiń. Równą warstwą rozsmarować najpierw ciemny krem a potem jasny. Pozostała czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto. Wstawic do lodówki na ok 8 godz. SMACZNEGO
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plrumian.htw.pl
|