Amerykanskie paluszki z kurczaka

Strona startowa
Amerykanskie paluszki z kurczaka, przepisy
 
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Amerykanskie paluszki z kurczaka

 

Składniki

8 porcji:

6 polowek piersi z kurczaka
1 jajko, roztrzepane
200 ml maslanki
1/2 lyzeczki granulowanego czosnku lub 1 swiezy i przecisniety przez praske
125 g maki
100 g bulki tartej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
sol, pieprz
olej

do smazenia

1. Piers kroimy wzdluz, w paski szerokie na  ok. 1 cm.

2. Maslanke, jajko i czosnek mieszamy razem. Filety wkladamy do miski i zalewamy mieszanka. Przykryc talerzem i odstawic na minimum godzine.

3. Do duzego worka wsypujemy make, bulke tarta, sol, pieprz i proszek do pieczenia. Piersi dobrze osaczyc (najlepiej na sicie), dodac do worka z maka i tak dlugo potrzasac, az wszystkie kawalki beda obtoczone.

4. Tluszcz rozgrzac w duzym garnku albo frytownicy (190°). Kawalki piersi porcjami smazyc (przed wlozeniem otrzasnac z nadmiaru panierki) na brazowo.

5. Super

smakuja z sosem barbecue albo sosem slodko-kwasnym. Mozna tez podawac z frytkami i warzywami.


Originalna nazwa tej potrawy to: breaded chicken fingers

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rumian.htw.pl
  •  
     
    Linki
     
     
       
    Copyright 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates