[ Pobierz całość w formacie PDF ]
SkÅ‚adniki ·                     125 g gorzkiej czekolady ·                     75 g miÄ™kkiego masÅ‚a ·                     4 jajka ·                     175 g cukru ·                     1 cukier waniliowy ·                     100 g maki ·                     1/4 Å‚yżeczki soli i proszku do pieczenia ·                     100 g siekanych orzechów wÅ‚oskich ·                      ·                     Polewa: ·                      ·                     100 g cukru pudru ·                     1 Å‚yżka kwaÅ›nej Å›mietany ·                     50 g gorzkiej czekolady ·                     10 g miÄ™kkiego masÅ‚a  Sposób przygotowania 1.                 1 Piekarnik rozgrzac do 200°C. Kwadratowa forme 20 cm natluscic (ostatecznie moze byc tortownica 24 cm), posypac maka i jej nadmiar odsypac. 2.                 2 Maslo i czekolade rozpuscic w garnku w niskiej temperaturze, zeby sie nic nie przypalilo. Dobrze wymieszac i lekko ostudzic. 3.                 3 W misce utrzec jaka, cukier, cukier waniliowy i sol. Pod koniec dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Nie mieszac dlugo jak bedziemy dodawac make. Na koncu dodac posiekane orzechy. 4.                 4 Ciasto wlac do formy i rownomiernie rozprowadzic. Piec 25 minut. Ostudzic i dopiero dzielic na czesci. 5.           Jezeli mamy ochotem mozemy przed krojeniem polac ciasto polewa. 6.           Polewa: 7.           Cukier puder wymieszac z kwasna smietana, dodac roztopiona i wystudzona czekolade i maslo. Dobrze wymieszac.   Â
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plrumian.htw.pl
|