Ambasador 3

Strona startowa
Ambasador 3, Kulinaria i Napoje
 
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Ambasador 3

 

biszkopt:

3 jajka

3 łyżki cukru

2 łyżki maki pszennej + 1 łyżka maki ziemniaczanej

 

Tortownice posmarować tłuszczem i posypać tarta bulka. Białka ubić na sztywna pianę. Wciąż ubijając, dodać stopniowo cukier i roztrzepane żółtka. Delikatnie zamieszać mąkę. Piec w niezbyt gorącym piekarniku około 30 min.

 

Masa:

4 jajka

1 łyżka maki pszennej

6 dag maki ziemniaczanej

1/2 litra mleka

40 dag cukru

3 kostki masła + 1 kostka margaryny

cytryna

kakao

kieliszek spirytusu

czekolada (posiekana)

bakalie: orzechy, rodzynki

ananasy w krążkach

2 galaretki

 

Jajka ubić z obydwoma rodzajami maki. Zagotować mleko z cukrem, dodać ubite jaja z mąką, mieszając pozostawić na ogniu aż zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchna masę, następnie dodawać stopniowo budyń. Po utarciu podzielić na dwie części . Do jednej dodać sok z cytryny. (Białej masy może być więcej bo w drugiej bakalie zwiększają objętość). Do drugiej kakao, spirytus, posiekana czekoladę, orzechy i rodzynki. Przygotować galaretkę, ostudzić ( tuz przed użyciem powinna być lekko stężała)

Na biszkopt nałożyć masę kakaowo-bakaliowa, następnie masę cytrynowa, na której z kolei ułożyć ananasy, i zalać galaretka.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rumian.htw.pl
  •  
     
    Linki
     
     
       
    Copyright © 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates