[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Ambasador 3  biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki maki pszennej + 1 łyżka maki ziemniaczanej  Tortownice posmarować tłuszczem i posypać tarta bulka. Białka ubić na sztywna pianę. Wciąż ubijając, dodać stopniowo cukier i roztrzepane żółtka. Delikatnie zamieszać mąkę. Piec w niezbyt gorącym piekarniku około 30 min.  Masa: 4 jajka 1 łyżka maki pszennej 6 dag maki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 40 dag cukru 3 kostki masła + 1 kostka margaryny cytryna kakao kieliszek spirytusu czekolada (posiekana) bakalie: orzechy, rodzynki ananasy w krążkach 2 galaretki  Jajka ubić z obydwoma rodzajami maki. Zagotować mleko z cukrem, dodać ubite jaja z mąką, mieszając pozostawić na ogniu aż zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchna masę, następnie dodawać stopniowo budyń. Po utarciu podzielić na dwie części . Do jednej dodać sok z cytryny. (Białej masy może być więcej bo w drugiej bakalie zwiększają objętość). Do drugiej kakao, spirytus, posiekana czekoladę, orzechy i rodzynki. Przygotować galaretkę, ostudzić ( tuz przed użyciem powinna być lekko stężała) Na biszkopt nałożyć masę kakaowo-bakaliowa, następnie masę cytrynowa, na której z kolei ułożyć ananasy, i zalać galaretka. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plrumian.htw.pl
|