[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Aniołek II CIASTO: ·        1 szklanki cukru ·        2 jajka ·        1 szklanki śmietany 18% ·        1 łyżka mąki ziemniaczanej ·        12 ·        5 dag margaryny ·        50 dag mąki pszennej ·        1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM: ·        3 jajka ·        1 szklanka śmietany 30% ·        1 łyżka mąki ziemniaczanej ·        1 budyń śmietankowy ·        3 szklanki mleka ·        1 szklanka cukru ·        25 dag margaryny Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną ubić mikserem. Margarynę posiekać z 1 szklanką mąki pszennej i proszkiem do pieczenia. Do tego dodawać na przemian zmiksowaną masę jajeczną i pozostałą mąkę pszenną. Powstałe ciasto podzielić na 4 cześć i upiec 4 cienkie placki. Każdy placek rozłożyć w tradycyjnej prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w temperaturze 170 °C, a następnie ostudzić. Jajka zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i budyniem. Mleko zagotować z cukrem i margaryną, mieszając dodać zmiksowane jajka. Chwilę podgotować. Gorącym kremem przełożyć upieczone i ostudzone placki. Wierzch ciasta również polać gorącym kremem. Ostudzić. Do białka dodać cukier puder i całość zmiksować mikserem. Gotowym lukrem polać ostudzone ciasto. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepsze jest na drugi, trzeci dzień jak placki zmiękną.
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plrumian.htw.pl
|