Aniołek II

Strona startowa
Aniołek II, przepisy, najnowsze
 
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Aniołek II

CIASTO:

·         1 szklanki cukru

·         2 jajka

·         1 szklanki śmietany 18%

·         1 łyżka mąki ziemniaczanej

·         12

·         5 dag margaryny

·         50 dag mąki pszennej

·         1 łyżeczka proszku do pieczenia

KREM:

·         3 jajka

·         1 szklanka śmietany 30%

·         1 łyżka mąki ziemniaczanej

·         1 budyń śmietankowy

·         3 szklanki mleka

·         1 szklanka cukru

·         25 dag margaryny

Jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną ubić mikserem. Margarynę posiekać z 1 szklanką mąki pszennej i proszkiem do pieczenia. Do tego dodawać na przemian zmiksowaną masę jajeczną i pozostałą mąkę pszenną. Powstałe ciasto podzielić na 4 cześć i upiec 4 cienkie placki. Każdy placek rozłożyć w tradycyjnej prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36
cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w temperaturze 170 °C, a następnie ostudzić.

Jajka zmiksować ze śmietaną, mąką ziemniaczaną i budyniem. Mleko zagotować z cukrem i margaryną, mieszając dodać zmiksowane jajka. Chwilę podgotować. Gorącym kremem przełożyć upieczone i ostudzone placki. Wierzch ciasta również polać gorącym kremem. Ostudzić.

Do białka dodać cukier puder i całość zmiksować mikserem. Gotowym lukrem polać ostudzone ciasto. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi.

Ciasto najlepsze jest na drugi, trzeci dzień jak placki zmiękną.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rumian.htw.pl
  •  
     
    Linki
     
     
       
    Copyright © 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates