Amoniaczek

Strona startowa
Amoniaczek, Przepisy
 
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Składniki:

-6 jaj

-30 dag cukru pudru

-30 dag mÄ…ki

-łyżeczka amoniaku spożywczego

-pół kostki margaryny

-galaretki( wiśniowa i agrestowa)

-esencja arakowa

Przygotowanie:

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, partiami dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z amoniakiem, utrzeć gładką masę i połączyć z utartą na puch margaryną. Pod koniec ucierania dodać kilka kropel esencji.  Ciasto podzielić na 3 części. Na wysmarowanej  tłuszczem  blasze położyć pergamin, wysmarować go tłuszczem, następnie wyłożyć cienką warstwą ciasto i upiec. Natychmiast po upieczeniu każdego z 3 placków oderwać papier. Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy galaretki zaczynają tężeć, jedną z nich wlać na 1 warstwę zimnego ciasta, przykryć 2 plackiem, wlać 2 galaretkę i ułożyć 3 część ciasta. Wierzch polać dowolną polewą czekoladową. Amoniaczek najlepiej  smakuje następnego dnia po upieczeniu.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rumian.htw.pl
  •  
     
    Linki
     
     
       
    Copyright © 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates