[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Amerykańskie hamburgery Składniki: 40 dag chudej mielonej wołowiny mała cebula (obrana i drobno posiekana) jajo łyżka oliwy z oliwek pół łyżeczki sosu worcester lub Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY sól, pieprz ponadto: 4 bułki, 4 liście sałaty obrana i pokrojona w krążki cebula plastry ogórka i pomidora keczup lub musztarda sałatka z kapusty pekińskiej Wymieszaj mięso z cebulą, jajem, sosem worcester (lub przyprawą do zup, sosów, sałatek) oraz solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrób dłońmi i ulep 4 okrągłe, płaskie kotlety. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy (hamburgery smaży się prawie bez tłuszczu) i usmaż kotlety po 6 minut z każdej strony Bułki przekrój na połówki, na spodzie każdej połóż kolejno: liść sałaty, usmażony hamburger, krążki cebuli, trochę keczupu (musztardy), plasterek ogórka i pomidora. To wszystko przykryj górną częścią bułki. Podawaj natychmiast, najlepiej z sałatką z kapusty pekińskiej. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plrumian.htw.pl
|