Amerykańskie hamburgery

Strona startowa
Amerykańskie hamburgery, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne
 
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Amerykańskie hamburgery

 

Składniki:

40 dag chudej mielonej wołowiny

mała cebula (obrana i drobno posiekana)

jajo

łyżka oliwy z oliwek

pół łyżeczki sosu worcester lub Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY

sól, pieprz

ponadto:

4 bułki,

4 liście sałaty

obrana i pokrojona w krążki cebula

plastry ogórka i pomidora

keczup lub musztarda

sałatka z kapusty pekińskiej

 

Wymieszaj mięso z cebulą, jajem, sosem worcester (lub przyprawą do zup, sosów, sałatek) oraz solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrób dłońmi i ulep 4 okrągłe, płaskie kotlety.

 

Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy (hamburgery smaży się prawie bez tłuszczu) i usmaż kotlety po 6 minut z każdej strony

 

Bułki przekrój na połówki, na spodzie każdej połóż kolejno: liść sałaty, usmażony hamburger, krążki cebuli, trochę keczupu (musztardy), plasterek ogórka i pomidora. To wszystko przykryj górną częścią bułki. Podawaj natychmiast, najlepiej z sałatką z kapusty pekińskiej.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rumian.htw.pl
  •  
     
    Linki
     
     
       
    Copyright 2006 Sitename.com. Designed by Web Page Templates